لنز رنگی, مقاله

8 مورد از عوارض لنز رنگی

Rate this post

8 مورد از عوارض لنز رنگی

عوارض لنز رنگی فقط زمانی ظاهر می‌شوند که از آن به طور نادرست استفاده کنید. بسیار نادر است که خود لنز باعث ایجاد خطر یا بیماری شود.

1. نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم

رسیدن اکسیژن کافی به قرنیه برای سلامت چشم و بینایی بسیار حیاتی است. از آنجایی‌که لنزهای رنگی مستقیما روی چشم قرار می‌گیرند و تمام سطح قرنیه را می‌پوشانند، اکیدا توصیه می‌شود که از استفاده طولانی مدت از آن‌ها خودداری کنید.
عوارض لنز رنگی نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم

عوارض لنز رنگی نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم

2. خشکی چشم

بخشی از اشک و رطوبت چشم به منظور حفظ نرمی و انعطاف‌پذیری توسط لنزهای چشمی جذب شده در نتیجه میزان اشکی که به قرنیه می‌رسد کاهش پیدا می‌کند. کمبود اشک چشم باعث ایجاد سندرم خشکی چشم و در نهایت التهاب، سوزش و قرمزی چشم می‌شود. در چشم‌های بیش از حد خشک احتمال ایجاد زخم قرنیه نیز بیشتر می‌شود. بنابراین اگر خشکی چشم دارید حتما از قطره‌های اشک مصنوعی چشم استفاده کنید.

3. تحریک‌پذیری چشم به دلیل استفاده از برخی داروها

مصرف برخی داروها مانند قرص‌های ضد بارداری در کنار استفاده از لنزهای چشمی ممکن است به التهاب و خشکی مزمن چشم منتهی شود. در این صورت ممکن است فرد سوزش چشم و احساس وجود یک جسم خارجی مانند ریگ در چشم خود را دارد. در نتیجه توصیه می‌شود تا از مصرف قرص ضدبارداری همزمان با استفاده از لنزهای چشمی خودداری کنید.

4. کم شدن یا از بین رفتن واکنش قرنیه‌ای

یکی از مکانیزم‌های حفاظتی از چشم، بسته شدن ناخودآگاه پلک‌هاست. زمانی که شی‌ای به سمت چشم پرتاب شود یا احتمال برخورد چیزی با چشم برود، مغز سیگنال‌هایی را به پلک‌ها می‌فرستد که پایین آمدن آن‌ها و بسته شدن چشم می‌شود. زمانی‌که به طور مداوم از لنزهای چشمی استفاده کرده باشید، بدنتان به مرور یاد می‌گیرد که در مقابل فشار ناشی از لنز، واکنش قرنیه‌ای را نادیده بگیرد. در نتیجه بهتر است در صورت امکان از استفاده زیاد از لنزهای چشمی خودداری کنید تا این واکنش طبیعی تضعیف نشود.

5. خراشیدگی و زخم قرنیه

همانطور که در بالا گفته شد، عدم تطبیق انحناء لنز با انحناء قرنیه می‌تواند باعث جابه‌جایی لنز در چشم شده و درنتیجه باعث زخم قرنیه شود. خوابیدن با لنز نیز از عوامل دیگر ساییدگی و خراشیدگی قرنیه است. این خراشیدگی‌ها باعث می‌شود تا باکتری‌ها و ویروس‌ها به چشم راه پیدا کرده و باعث بروز عفونت چشمی شود که عوامل خطرناکی مانند کوری در پی دارند. هنگام وارد یا خارج کردن لنز نیز باید بسیار مراقب بود تا آسیبی به چشم وارد نشود. به همین دلیل بهتر است نحوه استفاده از لنز توسط یک پزشک به طور کامل آموزش داده شود.

6. قرمزی یا گل مژه چشم

ابتلا به گل مژه یا ورم ملتحمه چشم هنگامی استفاده از لنزهای چشمی برای مدت زمان طولانی و متوالی، بسیار محتمل است. التهابات چشمی محیط مناسبی را برای رشد ویروس و باکتری ایجاد می‌کند، از طرفی به دلیل پوشانده شدن چشم توسط لنز، اکسیژن کافی به چشم نمی‌رسد و در نتیجه بدن برای مقابله با این عفونت‌ها نمی‌تواند به درستی عمل کند. حتما توجه شود که برای جلوگیری از ورم ملتحمه که یکی از رایج‌ترین التهاباتی است که افراد استفاده‌کننده از لنز دچارش می‌شوند، از استفاده طولانی مدت و خوابیدن با لنزهای چشمی خودداری کنید.
عوارض لنز رنگی قرمزی یا گل مژه چشم

عوارض لنز رنگی قرمزی یا گل مژه چشم

7. افتادگی پلک

در صورت استفاده از لنزهای چشمی ممکن است لنز به بافت پلک آسیب وارد کرده و باعث زخمی شدن و انقباض آن شود که این مورد می‌تواند در بلند مدت به افتادگی چشم بیانجامد. از موارد دیگری که افتادگی پلک را تشدید می‌کند، کشیدگی پلک در زمان وارد یا خارج کردن لنز است.

8. زخم قرنیه

زمانی‌که یک زخم باز ناشی از قارچ، باکتری یا عفونت انگلی یا ویروسی در اطراف یا روی قرنیه چشم ایجاد شود به آن اصطلاحاً زخم قرنیه گفته می‌شود. زخم قرنیه ممکن است به نابینایی منتهی شود که در این‌صورت تنها راه درمان می‌تواند پیوند قرنیه باشد. استفاده مکرر از لنزهای چشمی ممکن است به ایجاد خراشیدگی روی سطح چشم یا قرنیه شود و محیط را برای رشد باکتری و ویروس مساعد کند. بهترین راه جلوگیری استفاده صحیح از لنزهای چشمی و رعایت بهداشت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *